Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä mm. tilastointiin ja käyttökokemuksen parantamiseen. Käyttämällä verkkopalveluamme hyväksyt evästeiden käytön. Sulje

Voiko käytetty auto olla ympäristöystävällinen?

Suomen autokannan keski-ikä on 12,1, joka tarkoittaa korkeita päästöjä ja vanhaa turvallisuustekniikkaa. Voiko käytetyn auton osto olla valistuneen kuluttajan valinta ja jopa ekoteko?

Vaalien aikaan monen puolueen vaalipuheissa ilmastonmuutoksen torjumisen käytännön keinoina esitettiin uusien autojen veron keventämistä, jotta autokanta Suomessa nuorenisi. Eli suorastaan kehotettiin ostamaan uusi auto. Vähäpäästöisiä uusia autoja maapallon pelastamiseksi tarvitaankin, sitä ei kukaan kiellä, mutta samaan aikaan moni meistä valitsee käytetyn auton uudeksi autokseen esimerkiksi taloudellisesta syistä. Käytetyn ostoa ei tarvitse hävetä, siihen on paljon hyviä perusteluja.

Katso videolta Mari Valosaaren syyt ostaa käytetty Toyota Land Cruiser -maastoauto.

Ympäristöystävällisyys

Autokantamme keski-ikää edustavan 12 vuotta vanhan auton CO2-päästöt ovat noin 200 g/km. Kun esimerkiksi täällä Vaihtoplussassa katselee autojen tietoja, huomaa miten pari-kolme vuotta vanhojen vaihtoautojen CO2-päästöt pyörivät lähellä 120 g/km ja löytyy jopa alle 100 g/km päästäviä vaihtoautoja. Itse asiassa alle 100 g/km CO2-päästöjen jää lähes viisikymmentä Vaihtoplussan vaihtoautoa hintahaarukassa 6 900€ - 31 500€

Turvallisuus

Uudemmissa autoissa on myös huomattavasti paremmat turvavarusteet ja autojen kolariturvallisuus on parantunut merkittävästi 2010-luvulla. Korirakenteet ovat vankistuneet, ajonvakaudenhallinta on kehittynyt ja kaikki ohjelmistot sekä jarrut ovat kehittyneet huimasti kun verrataan vaikkapa 10-vuotiasta autoa 5-vuotiaaseen. Myös lapsiperheille tärkeät lastenistuimet pysyvät turvallisemmin ja helpommin paikoillaan takapenkkien ISOFIX-kiinnityksellä, joka uudemmista autoista löytyy.

Diesel

Dieselistä puhutaan paljon pahaa, se on jo lähes vihapuhetta. Nykyaikaiset Euro 6 ja jopa Euro 5 -dieselmoottorit ovat erittäin puhtaita. Tuoreimmissa Euro 6 dieseleissa typpioksidipäästöt ovat joitakin prosentteja EU:n direktiivien raja-arvoista ja se vielä alleviivaa sitä, että käytetyn auto osto voi olla ympäristöteko.

Osta auto joka vastaa käyttötarkoitusta
Vaikka unohdettaisiin autokuume ja ylipäänsä se, että jotkut meistä pitävät autoista, niin kyllähän se auto ostetaan johonkin käyttöön. Yleensä autolla ajetaan Suomessa paljon ja lähes päivittäin. Autokaupoilla kannattaa hyödyntää ja haastaa myyjän ammattitaitoa ja tuntemusta autoista. Kerro rohkeasti millaiseen käyttöön auto tulee ja pohtikaa yhdessä myyjän kanssa millainen auto olisi sopiva juuri sinun tarpeisiisi. Monikaan ei ajattele sitä, että esimerkiksi hybrid ei ole välttämättä se ympäristöystävällisin vaihtoehto jos ajaa paljon pitkää matkaa. Oikein käyttötarkoituksen mukaan mitoitettu autohankinta on myös se ympäristöystävällisin valinta.


Yhteydenotto

Täytä vähintään tähdellä (*) merkityt tiedot.

Veho ja Vaihtoplus käsittelevät henkilötietojasi EU:n tietosuoja-asetuksen ja muun yksityisyydensuojaa koskevan lainsäädännön mukaisesti. Lue lisää Vehon tietosuojakäytännöistä osoitteesta www.veho.fi/tietosuoja.