Ladattava hybridi - ekologinen ja taloudellinen vaihtoehto

Ladattava hybridi tunnetaan myös nimellä PHEV sekä Plug-in hybridi. Ladattava hybridi eli PHEV käyttää energialähteenä bensiinimoottorin lisäksi auton ajoakkua. Suurin ero normaalin ja ladattavan hybridiauton välillä on se, että ladattava hybridi voidaan ladata ulkoisesta virtalähteestä, toisin kuin normaali hybridi auto. PHEV-autolla voit ajaa pidempiä matkoja pelkällä sähköllä, mutta voit käyttää sitä myös kuin normaalia polttomoottoriautoa. Ladattavassa hybridissä on yleensä 10–15 kWh:n ajoakku, jonka täyteen lataamalla sähköistä ajoa on käytössä noin 50 kilometrin matkalle. Voisi siis sanoa, että ladattavassa hybridissä sähköautoilun hyödyt on viety vielä pidemmälle, kuin normaaleissa hybrideissä.

Vaihtoplussan valikoimasta löydät laadukkaat ladattavat hybridit juuri sinun tarpeisiisi. Katso koko plug-in hybridi valikoimamme tästä.

Ladattavan hybridin (PHEV) lataaminen

Ladattavan hybridin akkujen lataus onnistuu parhaiten sähköajoneuvojen käyttöön suunnitelluista latauspisteistä. Kotona sähköauton lataaminen onnistuu parhaiten latauslaitteella, sillä latauslaite on turvallinen ja sallii suuremman virran voimakkuuden kuin tavallinen pistorasia. Säännöllistä pistorasian kautta lataamista ei muutenkaan suositella, sillä normaalit pistorasiat eivät kestä jatkuvaa korkeaa kuormitusta pitkään.

Ladattavan hybridin latausnopeuteen vaikuttaa pistokkeen sähkövirta, mutta myös auton sisäinen laturi. Auton sisäisen laturin teho määrittelee, kuinka nopeasti hybridin akkua pystyy lataamaan. Pikalatauksella ladattavan hybridin akun saa täyteen noin puolessa tunnissa.

Säästääkö ladattava hybridi rahaa?

Ladattava hybridi on edullinen valinta kuluiltaan, mikäli auton lataamisessa voidaan hyödyntää myös julkisia ilmaiseksi käytettäviä latauspisteitä. Suurimmat säästöt kuitenkin syntyvät hybridimoottorin avulla, sillä jopa muutaman kilometrin ajo päivittäin pelkästään sähköllä säästää useamman litran polttoainetta sataa kilometriä kohden. Usein myös pohditaan, että kannattaako ladattavaa hybridiautoa ostaa käytettynä, sillä käytetty akku autossa huolettaa. Ladattavien hybridiautojen akustolle myönnetään kuitenkin lähes aina pitkä takuuaika, joten akun kesto on harvoin ongelmana käytettyä hybridiautoa ostaessa.

Hybridiauton valinta voi myös säästää sinulta rahaa verotuksen osalta. Autovero on Suomessa suhteellisen korkea, mutta lataushybridin kannalta verotusta helpottaa se, että autovero sekä ajoneuvovero perustuvat molemmat auton hiilidioksidipäästöihin. Hiilidioksidipäästöt ovat luonnollisesti hybridiautoissa alhaisemmat, kuin polttomoottoriautoissa.  Hybridiautosta ei myöskään tarvitse maksaa käyttövoimaveroa. Lisäsäästöä ladattava hybridi voi tuottaa myös parkkipaikkojen osalta, sillä Helsingissä hybridiautolla saa pysäköinnin puoleen hintaan niin asukas-, kuin yrityspysäköintipaikoilla. Kyseisen pysäköintialennuksen pystyy aktivoimaan soittamalla tai lähettämällä sähköpostia Helsingin kaupungille.

Ladattavan hybridiauton turvallisuus

Turvallisuudeltaan ladattava hybridi on vähintään yhtä turvallinen, ellei jopa turvallisempi kuin normaali polttomoottoriauto. Turvallisuutta lisää ladattavan hybridiauton moottorin vääntö. Vääntö on hybridiautoissa usein suuri, jolloin auto kiihtyy nopeasti, mikä tekee ohittamistilanteista turvallisia. Lisäturvallisuutta autoihin tuo myös teknologia, kuten erilaiset kaistavahdit sekä peruutuskamerat, jotka kehittyvät tällä hetkellä todella nopeasti.

Mikäli kaipaat apua ladattavan tai itselataavan hybridiauton valinnassa, Vaihtoplussan osaava henkilökunta auttaa sinua mielellään. Voit olla meihin suoraan yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse sekä tulla käymään suoraan liikkeeseen. Liikkeiden yhteystiedot löydät täältä.

 

Myynnissä olevat ladattavat hybridit löydät täältä.